Kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinto Elayne Whyte Gómezille

Kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinto Elayne Whyte Gómezille

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) päätti tammikuussa antaa vuoden 2021 rauhanpalkintonsa Elayne Whyte Gómezille. Whyte työskentelee Costa Rican ulkoministeriössä ja hän johti kansainvälisiä neuvotteluja YK:n ydinaseiden kieltosopimuksesta ollessaan suurlähettiläänä Costa Rican pysyvässä edustustossa Genevessä vuonna 2017.

Ydinaseet ovat edelleen yksi suurimmista uhista ihmiskunnan tulevaisuudelle. SKR tahtoo rauhanpalkinnollaan tunnustaa Elayne Whyten keskeisen roolin prosessissa, joka tähtää siihen, että ydinaseet kielletään maailmanlaajuisesti.
”Ydinasekieltosopimus on historiallinen mahdollisuus maailmaan ilman ydinaseita. Ilman Elayne Whyten johtajuutta ja määrätietoisuutta tuskin olisimme tilanteessa, jossa voimme juhlistaa sopimuksen astumista voimaan tammikuussa”, toteaa SKR:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Ojala.

Rauhanpalkinnon luovutusseremonia on torstaina 15.4.2021 kello 18–19. Kello 18.15–18.45 on paneelikeskustelu ydinasekieltosopimuksesta ja visiosta ydinaseettomasta maailmasta. Mukana Jussi Ojala, Elayne Whyte Gómez, valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg.

Tilaisuutta voi seurata Zoomissa:
https://us02web.zoom.us/j/83090964635?pwd=L2xZaUtEQjgwM1hGWDFVcVVFeDBXUT09